Skarpnäck HUs tävling

I helgen åkte vi iväg till SSBK där Skarpnäck HU höll sin årliga freestyle och heelwork-tävling. Fick sällskap av Maja Krstic (http://majazoro.blogg.se/) större delen av dagen, vilket var uppskattat!
Hade med mig alla tre hundarna och det blev Eagles första miljöträning i tävlingsmiljö, han vande sig ganska snabbt vid den speciella miljön.
Över till resultaten! Första klassen var HtM1 med OcFox, vi hade en bra känsla på plan och vi slutade på en 2:a plats med 23,40 poäng samt uppflytt! Ett uppflytt kvar till diplomet då!

Andra klassen var FS1 med Monkey, redan vid uppvärmningen kändes hon disträ (hon har varit besviken på mig ända sen jag fick hem Eagle) och var inte på bästa humör. Det slutade med att jag gjorde den onödigaste självdiskningen någonsin, det kändes så fel allting inne på plan bara. Hon gjorde allt hon skulle, men hon gjorde det inte för att hon ville...så DQ i FS1 med andra ord.

Den tredje och sista klassen var FS2 med OcFox igen med vårt nya program. Jag glömde bort mig lite i slutet, men Oc hade fin fokus under hela tiden vilket jag är nöjd med! Det slutade med en sista plats (8) med 21,10 poäng. Visste sedan tidigare att vi inte har vad det krävs i klassII, men vi ska fortsätta kriga med detta program ändå, göra ett par ändringar dock.








Bilder tagna av Maja Krstic

Over and out!

Eagle/Earnie/Igge igelkott

Nu har det hänt mycket här hemma på kort tid!
OcFox har fått sitt första uppflytt i htm klass1 och nu satsas det på diplom där också. OcFoxs nya fs klass2-program är nästan klar och jag hoppas att det håller kvaliten på plan också, debuten med det programmet blir på lördag, den 5 maj på Skarpnäck HUs tävling.

Nu har jag även fått hem Eagle! Tanken var först att jag skulle få hem honom efter studenten, men nu blev det lite tidigare. Vad ska jag säga om honom, han är allt och lite till jag någonsin velat ha! Han är dryga fem månader nu och tar in alla nya miljöer som en Gud, han är en galenpanna och är bara stilla i någon minut.
Det har knappt gått ett dygn, men det har gått super! Fick höra sina första fyrverkerier på ganska nära håll igår när han var lös och han vandrande bara på lugnt i sin egna värld. Förutom galenpanna och busmonster är han även galen i godis, gör vad som helst! Natten gick också hur bra som helst, inget gnällande, han kom bara och väckte mig lugnt när han behövde gå ut. Jag är nog kär i den här hunden...

RSS 2.0