Handlingsträning och valptänder + foderval

I tisdags var jag på privatkurs för handlern/juniorhandler-domaren Helen Berggren. Hade med mig en liten lista på det vi behövde jobba på. Earnie har verkligen utvecklats jättemycket inom handlingen, men vi har mycket kvar att arbeta på! T.ex fritt ställande på bordet, att jag ska kunna vinkla rätt hans framtassar utan problem samt att jag själv ska bli mer "showig". Allt detta ska sitta perfekt tills den 2 nov då det är Växjös internationella! Så nu är det bara att kötta på!

Igår var det en lite tråkigare dag. För ca en vecka sedan la jag märke till att han hade en lös och felfärgad tand med inflammerat tandkött runt, det var en av de innersta tänderna. Så igår åkte vi in till Upplands väsby djurklinik för borttagning + tandskrapning. Det visade sig sedan att den här tanden inte hade några rötter = en valptand. Något som både är positivt och negativt. Positivt - en ny tand växer troligen ut, och därmed slipper jag visa intyg på utställningar. Negativt - vid 8 månaders ålder (för 2 månader sedan) lämnade vi in honom där för borttagning av ALLA valptänder, vilket enligt dem var 4 st. Röntgar man inte tänderna? De borde lagt märke till denna tand. Mest upprörd är jag över själva narkosen! 10 månader och har varit nedsövd 2 gånger...
Vi fick i alla fall bort all tandsten.

Han ska nu äta blötmat i några dagar och det är perfekt tajming för mig då jag planerar foderbyte! Igår kväll fick han sin första portion av Vom og Hundemat Laks. Ska bli spännande och se hur det utvecklas med hullet. Detta är det han kommer gå på när jag är hemma och har tillgång till frys. När jag är iväg på tävlingar och liknande kommer han få Ziwi Peak Lamm. Jättenöjd med mina val, då jag stått och velat mellan just dessa ett tag nu. Tror det kommer bli riktigt bra. Ziwi Peaken har jag inte fått hem än, den kommer om några veckor och då börjar jag vänja in honom på den också!

Veckan som gått!

I onsdags var vi på agilitykurs (nybörjare) för Helene Wallskär via Solna Agilityklubb, han kan alla hinder förutom slalom och platta tunneln men vi behöver hjälp med handlingen. Han skötte sig fint och vi fokuserade på suget framåt!

I lördags var vi på en inofficiell utställning, vi tar alla chanser vi får att träna! Denna gång var det på Nynäshamns BK. Han skötte sig utmärkt men korvade sig lite på bordet vilket han aldrig gjort förut (därav kritiken).

Dömde gjorde Pia Lannermalm och här är kritiken:
"Glad och trevlig välkonstruerad hanvalp. Välformat huvud. Bra öron och ögon. Bra hals och rygg, något sluttande kors. Välvinklad fram och bak. Något lösa armbågar och utåtvridna framtassar, men rör sig med bra driv."

Vi blev BIR med HP och placerad 4 i gruppen. Överlag nöjd trots att jag vet att han kan bättre.
 



I söndags var vi i Kungsträdgården och uppträdde i freestyle tillsammans med All Dogs Can Can i samband med Stockholms KK årliga jippo.
Uppträdandet var på den stora scenen och det var första gången han hade publiken "under sig", det var tydligen väldigt förvirrande och han var tvungen att kika in dem ett par extra gånger under programmet. Annars skötte han sig fint och gav knappt ifrån sig något skall!
Ikväll har vi kört lite shapingpass, något jag har varit väldigt dålig på att träna. Men han visar framfötterna direkt och hittar på alla möjliga egna tricks! Så himla kul!

Imorgon är det agilitykurs igen och vi är taggade till tusen!

Resultat från Gimo!

En snabb liten update från utställningen i Gimo. Det var 10 långhår och 3 släthår RT anmälda.
Vi var på plats tidigt, och hann träna en bra stund innan det var dags. Han skötte sig bra i ringen, men krånglade lite när vi skulle gå fram och tillbaka. Superfint fritt ställande (som jag nu i efterhand kommit på att jag enbart ska göra, tills han arbetar upp ryggen bättre när jag ställer för hand), då domaren för kinkig på rörelser fick vi inget CK, men vi vann Juniorklassen med exellent. Och han var den enda av hanarna som fick exc. och vad jag vet den enda av långhår också! Det var bara en långhår som fick CK och det blev Lisa Henze med sin Kitty, och hon blev därmed BIR och fick sitt första CERT (off. debut) så stort grattis till dem!

Överlag är jag nöjd med debuten och vi fortsätter satsa på detta då jag vet att han har stor potensial!

Tog bilder med systemkameran men har tyvärr inte hunnit gå igenom dessa. Håll ut!

Syskonträff

För några helger sedan var vi ju på träningsträff/syskonträff med Earnie. Träffade Falcon, Porshe och Alicia!
Sista chansen att träffa Falcon då han precis åkte till en uppfödare i Australien.
Vi passade då på att ta lite (försök till) uppställningsbilder, här är resultaten:
(mamma Alicia är inte med då hon höglöpte och var förälskad i Earnie så det hade inte blivit så fina bilder)
 

Så här kunde ett försök till uppställningsbild se ut...

E till vänster o F till höger

Porshe, Eagle och Falcon!

Eagle, Falcon

Snyggingen Falcon!

Pick one!

Koppel / Lös
Levergodis / Hemmagjort godis
Lydnad / Agility
Freestyle /  Sök
Drag / Spår
Långpromenad / Miljöträning
Renras / Blandras
Hane / Tik
Privatkurs / Brukshundsklubbskurs
Träna själv / Träningsgrupp
En hund / Fler hundar     (för tillfället)
Kastrerad / Okastrerad
Tävlingshund / Sällskapshund
Stor hund / Liten hund

Snodd av: http://runningbelievers.wordpress.com/


Myskväll

Igårkväll fick jag med mig ett par hundar hem från jobbet. Helen skulle på kurs med Jeff och jag fick passa fina Selma och Milo ett par timmar. Det var så himla mysigt att ha flera hundar igen! Och Earnie har fått en crush i Milo som är ett par månader äldre bara, så de röjde runt bra!

Annars körde vi lite trickinlärning på kvällen, denna gång fick det bli backa (något han aldrig verkar haja..)

Utställningsträning

I onsdags var vi på utställningsträning för Helen Berggren (Junoir handling-domare/samt GRYM handler). Vi var få hundar på just det kurstillfället och vi fick verkligen tid att fokusera på just det vi ville träna på. Detta var andra tillfället och troligen sista för i höst, och det gick så himla bra! Han har blivit mycket bättre på att röra sig i ringen och ställer upp blixtsnabbt! Så stolt över liten!
Nu är även hela hander-outfiten klar inför Gimo, nu kör vi!

RSS 2.0