SvenskVinnar-utställning 2012

I helgen var det dags för SvenskVinnar-utställning 2012, eller som vissa andra känner till det: årets hundmässa!
På lördagen var jag och Earnie på plats vid 12 och vandrade runt lite med Helen och Danni innan vi mötte upp resten för att titta på NM i freestyle. Hann bara se ett fåtal ekipage innan jag var tvungen att bege mig till rasmontern med Earnie där vi skulle stå från 14-16. Det var väldigt intensivt att stå där, inte minst för hundarna och Earnie var ganska borta redan efter en halvtimma. Än en gång är jag så överlycklig att han är så stabil och står ut med att alla klappar och bär runt på honom, han bara finner sig i det! Det var jättekul att få chansen att berätta min sida av rasen i alla fall! Vid 4 åkte vi i alla fall hem och resten av dagen blev bara vilodag.

På söndagen sen var det dags för utställning och vi på plats tidigt! Helt perfekt då ringen inte hade hunnit öppna och vi kunde passa på och träna. När det väl vara dags var han väldigt okoncentrerad och var inte riktigt "hemma", betedde sig knäppt på bordet och ställde upp sig knasigt, trots detta vann han Juniorklassen med hela 5 stycken i, och blev därmed Svensk Junior Vinnare 2012 och fick CK. Sedan var det dags för bästa hane och där blev vi inte helt otippad placerade 2:a efter Suzannes fina Dompe (samma typ som Earnie) och fick reservcertet. Supernöjda med resultatet då det var stor konkurens!

Sedan var det dags igen att stå i montern med Earnie, en trött sådan! Lika trevligt denna gång!

Tack för detta år och ser fram emot allt 2013 har att erbjuda i utställningsringarna!

Har tyvärr inte bild efter helgen så ni får nöja er med en gammal!

HelsinkiWinner, FinnishWinner

I torsdags kväll begav vi oss till färjan som skulle ta oss till Åbo. Från Åbo åkte vi sedan till Hindhår, en liten by utanför Borgå där Thomas barn och barnbarn bor. De var snälla nog att ta emot oss + galen råtta över helgen.
På lördagen var det dags för Helsinki Winner Show! Dömde gjorde Yana Gavrilova, en allround domare från Ryssland. Hon dömde väldigt speciellt, men till slut hittade vi nog en röd tråd: hon gillade studsiga och glada hundar = Earnies specialitet! Med andra ord brydde jag mig inte om hur virrig han var i ringen i lördags eller hur fjäskig han var för domaren. Domaren verkade i alla fall gilla oss och gav honom ett Excellent med CK och vann juniorklassen = Earnie fick sin första titel: HelsinkiJuniorVinnare-12! Han blev dessutom placerad 2a i bästa hanhundklass och fick sitt första CERT (hanen före oss var champion)!

På söndagen var det Finnish Winner Show. Där finskan Marjatta Pylvänäinen-Soursa dömde, även hon en allround domare. Vid det här laget var Earnie väldigt trött och jag hade inga större förväntningar. Dessutom var hon extremt noggran med bordet, vissa hundar stod på bordet 5-10 minuter! Fick panikträna Earnie på bordet och helt mot förväntan så ställde han upp sig jättefint!
Väl inne i ringen var Earnie så sjukt harmonisk och ställde upp sig superfint på bordet, som om han aldrig gjort något annat! Lät domaren kika på honom utan att sätta sig när, flytta på benen, dra på fjäsköronen osv. Och domaren LOG när hon dömde honom!

Om man ska vara kinkig så ser man att han ryggar lite, lite, lite vilket gör att han får något kort hals. MEN med tanke på hur det har sett ut förut är jag jättestolt över honom!

Domaren gillade honom väldigt mycket och placerade honom 1:a i juniorklassen med Excellent och CK! Detta betydde att han blev juniorvinnare denna dag också och fick sin andra titel: FinskJuniorVinnare-12! Och det häftigaste av allt var att han vann även bästa hanhundklassen och blev därmed FinskVinnare-12 och fick sitt andra CERT! I BIR/BIM mötte vi ryskan som vann dagen innan (superfin sobel tik) och fick precis som förväntat där BIM!

Vill speciellt tacka Suzanne Nisser-Blanck (Kennel Keehawn) för ett gott sällskap och oändligt med tips denna helg!

RSS 2.0