HelsinkiWinner, FinnishWinner

I torsdags kväll begav vi oss till färjan som skulle ta oss till Åbo. Från Åbo åkte vi sedan till Hindhår, en liten by utanför Borgå där Thomas barn och barnbarn bor. De var snälla nog att ta emot oss + galen råtta över helgen.
På lördagen var det dags för Helsinki Winner Show! Dömde gjorde Yana Gavrilova, en allround domare från Ryssland. Hon dömde väldigt speciellt, men till slut hittade vi nog en röd tråd: hon gillade studsiga och glada hundar = Earnies specialitet! Med andra ord brydde jag mig inte om hur virrig han var i ringen i lördags eller hur fjäskig han var för domaren. Domaren verkade i alla fall gilla oss och gav honom ett Excellent med CK och vann juniorklassen = Earnie fick sin första titel: HelsinkiJuniorVinnare-12! Han blev dessutom placerad 2a i bästa hanhundklass och fick sitt första CERT (hanen före oss var champion)!

På söndagen var det Finnish Winner Show. Där finskan Marjatta Pylvänäinen-Soursa dömde, även hon en allround domare. Vid det här laget var Earnie väldigt trött och jag hade inga större förväntningar. Dessutom var hon extremt noggran med bordet, vissa hundar stod på bordet 5-10 minuter! Fick panikträna Earnie på bordet och helt mot förväntan så ställde han upp sig jättefint!
Väl inne i ringen var Earnie så sjukt harmonisk och ställde upp sig superfint på bordet, som om han aldrig gjort något annat! Lät domaren kika på honom utan att sätta sig när, flytta på benen, dra på fjäsköronen osv. Och domaren LOG när hon dömde honom!

Om man ska vara kinkig så ser man att han ryggar lite, lite, lite vilket gör att han får något kort hals. MEN med tanke på hur det har sett ut förut är jag jättestolt över honom!

Domaren gillade honom väldigt mycket och placerade honom 1:a i juniorklassen med Excellent och CK! Detta betydde att han blev juniorvinnare denna dag också och fick sin andra titel: FinskJuniorVinnare-12! Och det häftigaste av allt var att han vann även bästa hanhundklassen och blev därmed FinskVinnare-12 och fick sitt andra CERT! I BIR/BIM mötte vi ryskan som vann dagen innan (superfin sobel tik) och fick precis som förväntat där BIM!

Vill speciellt tacka Suzanne Nisser-Blanck (Kennel Keehawn) för ett gott sällskap och oändligt med tips denna helg!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0