Kanin, Monkey och freestyletävling

I lördags hade jag en sådan fruktansvärd valp-craving att det slutade till slut med att vi åkte till Helena för att gosa med Kanin som är hela 4 veckor nu och hon blir ju såklart sötare för varje dag som går! Hon börjar få mer päls nu och vandrar lättare runt i gräset.



Monkey fick en valp i torsdag, men det märktes nästan direkt att det var någonting som inte riktigt stämde. Ett dygn senare dog han tyvärr. Och med det blev Monkey såklart väldigt väldigt ledsen, kanske speciellt i och med att hon ständigt hade Kanin i närheten. Vi bestämde att hon fick följa med mig för att få lite annat att tänka på och på fredag ska vi skjutsa ner henne mot Skåne där vi ska möta upp Ellen som hon ska bo med igen.
Det är underbart att ha Monkey tillbaka om än bara för en vecka, men det märks att hon inte riktigt är sig själv. Hoppas hon släpper allt längre in på veckan!



Så igår åkte vi till Märsta-Sigtuna BKs årliga freestyletävling och Monkey fick såklart hänga med. Vårt freestyleprogram som inte är helt hundra och lite huller om buller upplagt fick i alla fall uppflytt med en taggad Earnie! Tyckte vi fick helt ok poäng, men det var många duktiga ekipage som stod ut igår och vi hamnade därmed på en 6e plats (av 12 ekipage) där 7 st fick uppflyttningspoäng.

Från domarprotokollen:
Utförande: 8,9
Programmets planering och kvalitet: 8,8
Tolkning av musik: 8,7
"Trevligt ekipage med bra samarbete! Bra program och bra flyt.
Väl anpassat och väl utförda rörelser! (Tips: Jobba på avslutet)
Domare: AnnaKarin Åkerblom

Utförande: 7,6
Programmets planering och kvalitet: 7,5
Tolkning av musik: 7,5
"Skulle vilja se dig göra ngt annat när Earnie snurrar annars fint planerat program med musik som passar er."
Domare: Renata Johansson

När det sedan var dags för det lite mer planerade och intränade heelwork-programmet värmde jag upp på en dum plats, nämligen bredvid ett myrbo! Det var där in-och utgången var för ringen...Han blev biten (eller vad säger man?) av en myra och började halta lite, sedan efter det blev han fixerad vid dessa myror vilket resulterade i att han inte alls var med mig inne på plan.
Han vann sin klass (utav 4 ekipage) men utan uppflytt, det var en som fick uppflyttningspoäng.

Från domarprotokollen:
Utförande: 7,2
Programmets planering och kvalitet: 8,2
Tolkning av musik: 8
"Trevligt program med lite fart! Fint samarbete!
Vill ha lite mer nogrannhet i positionerna. (Nästan lite för mkt freestyle)"
Domare: AnnaKarin Åkerblom

Utförande: 6,9
Programmets planering och kvalitet: 8,0
Tolkning av musik: 7,9
"Släpper lite för mkt i pos. Mkt bra låtval & program!"
Domare: Renata Johansson

Ja, vad ska man säga? Är nog överlag nöjd med tävlingsdagen, bara irriterad på det otroligt dåliga stället jag valde för uppvärmning. Synd att nästa tävling i Stockholmstrakten (som jag kan åka på) inte är förän i augusti...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0